Gokken op sport gebeurt steeds vaker online

De traditionele ‘bookies’ waar mensen kunnen wedden op sportwedstrijden, zien hun klandizie steeds verder teruglopen. En de reden is simpel: gokkers wedden steeds vaker bij online wedkantoren en casino’s. Vooral in het mekka van het gokken, Las Vegas, gaat het slecht met de wedkantoren.
De opkomst van gokwebsites die zich speciaal op de sportwereld richten, is niet de enige reden voor de malaise. Door de recessie zijn gokinkomsten toch al flink afgenomen. Bovendien zijn sommige sportcompetities de laatste tijd zo voorspelbaar, dat wedkantoren steeds vaker moeten uitbetalen. Toch zijn die problemen maar van tijdelijke aard. Het echte ‘probleem’ ligt bij ideal gokkers die zich steeds vaker online begeven.
Voor sportliefhebbers zijn er verschillende redenen om uit te wijken naar gokwebsites. Niet alleen is er het gemak van thuis gokken, maar het aanbod van de websites is vaak vele malen groter. Zo is het mogelijk om op minder bekende sporten en competities in te zetten en zijn er ook andere spelvormen. Voor de bekendere sporten geldt vaak ook dat de commissie die betaald wordt lager is. Het grotere aanbod bij lagere kosten, is mogelijk doordat de online bookies niet afhankelijk zijn van fysieke bezoekers. De websites trekken grote hoeveelheden bezoekers van over de hele wereld aan, waardoor spellen veel sneller rendabel zijn.
In de traditionele gokwereld in Las Vegas werd het wedden op sport gezien als een eenvoudig spel, dat vooral als lokkertje voor de tafelspellen en gokkasten moest dienen. Daardoor kreeg deze vorm van gokken vaak niet de aandacht die het online nu wel krijgt.
De situatie in de actuele American Football competitie NFL maakt het er niet makkelijker op voor de offline wedkantoren. Het is van de populairste gokcompetities, maar veel teams presteren al tijden zo slecht dat veel uitkomsten voorspelbaar zijn, waardoor gokkers een grote winkans hebben.