IDeal FAQ

Het systeem is inmiddels enkele jaren oud en is al gebruikt door tientallen duizenden mensen maar toch blijven er soms enkele dingen onduidelijk voor nieuwe gebruikers. Om het iets duidelijker te maken voor iedereen hebben wij een lijst samengesteld met vragen die regelmatig binnenkomen over het gebruik van iDeal.

Vraag: is het systeem veilig voor online aankopen?

Antwoord: Ja, het systeem is ontwikkeld door de bank zelf dus is het zeker veilig te noemen. Zolang niemand je persoonlijke codes kent kan het ook niet worden misbruikt.

Vraag: ik zit niet bij ING, ABN of Rabo of SNS, kan ik het ook gebruiken?

Antwoord: Dat ligt eraan bij welke bank je zit. iDeal is ontwikkeld door ABN, ING en Rabo en na de lancering is de SNS erbij gekomen maar als je bank het niet ondersteunt dan kan je het niet gebuiken. Bij de volgende banken kun je met iDeal betalen:

ABN AMRO
ASN Bank
bunk
ING
Knab
Rabobank
RegioBank
SNS Bank
Triodos Bank
Van Lanschot

Vraag: kan ik nog wel steeds met Credit Card betalen of is alleen iDeal mogelijk?

Antwoord: Men kan bijna altijd met credit card betalen, alleen is iDeal goedkoper voor de leverancier en veiliger aangezien er geen chargebacks plaats kunnen vinden.

Vraag: wat gebeurt er als de verbinding wordt gebroken tijdens het betalen?

Antwoord: Dit is helemaal geen ramp, als je nog niet alle gegevens hebt ingevoerd en de OK knop hebt gedrukt met alle wachtwoorden erin dan zal er ook geen betaling plaats vinden. Pas als je op OK hebt gedruk bij de bank met je geheime wachtwoord of code zal de betaling afgerond zijn.